stroeken-verdult

 

HOMECONTACTAGENDAPERSONALIAROUTE
 


Opleeuwstraat 59 - 3840 Gors-Opleeuw (Borgloon) - België - + (32) 012 67 19 35  rien.verdult@outlook.be

U kan bij ons terecht voor individuele psychotherapie
 
 
 
Wil je op de hoogte blijven? Vul dan hieronder je emailadres in.

 
   Welkom bij Gaby Stroecken & Rien Verdult                                                  Klik voor een printvriendelijke versie van deze pagina.
Bijscholingen voor professionele werkers.

Vroege ontwikkeling.
In al onze bijscholingen staat de vroege kindertijd, en zijn betekenis voor het verdere leven van de mens, centraal. Ons uitgangspunt is: onze vroegste ervaringen hebben een doorslaggevende betekenis en ze vormen een blauwdruk voor ons verdere leven als volwassene. Onder vroege ervaringen verstaan wij alles wat de foetus, de baby en het jonge kind beleefd heeft, en wat sporen heeft nagelaten in het bewustzijn, en dit dus vanaf de verwekking. We geven vooral bijscholingen over de emotionele ontwikkeling van het kind, én over de betekenis hiervan voor het functioneren van volwassenen.

Verbinding is cruciaal.  
De integrale hechtingstheorie is ons referentiekader. Hechting wordt steeds meer gezien als een fundamentele factor in de ontwikkeling van het kind. Een veilige hechting is van levensbelang voor het kind en deze hechting begint vóór de geboorte. Prenatale en postnatale hechting vormen de persoonlijkheid van het kind, geven hem de mogelijkheden om goede relaties aan te gaan, en bepalen zijn affectief leven. Hechting heeft ook invloed op de ontwikkeling van de hersenen, en daarmee ook op het sociale en intellectuele functioneren van het kind. Emotionele problemen zien zijn wij als signalen van onthechting.

Hechting is ook voor volwassenen een belangrijke factor in hun emotionele leven. Een gemis aan hechting in de kindertijd kan tot op volwassen leeftijd invloed uitoefenen.

Voor wie?
Deze bijscholingen zijn bedoeld voor alle werkers in de gezondheidszorg en het welzijnswerk, waaronder artsen, psychologen, maatschappelijk werkenden, osteopathen, kinesisten, fysiotherapeuten, vroedvrouwen, (pediatrisch) verpleegkundigen, kraamverzorgenden, en anderen. Ook ouders, grootouders en andere belangstellenden, die kinderen een warm hart toedragen, zijn welkom.

In service.
Ook voor instellingen kunnen programma's op maat gemaakt worden. Zij kunnen kiezen uit ons aanbod en dit afstemmen op de behoeften van hun medewerkers. Scholen, ziekenhuizen, kinderdagverblijven, welzijnsinstelling e.a. kunnen een beroep op ons doen.

voor data: klik Agenda