stroeken-verdult

 

HOMECONTACTAGENDAPERSONALIAROUTE
 


Opleeuwstraat 59 - 3840 Gors-Opleeuw (Borgloon) - België - + (32) 012 67 19 35  rien.verdult@outlook.be

U kan bij ons terecht voor individuele psychotherapie
 
 
 
Wil je op de hoogte blijven? Vul dan hieronder je emailadres in.

 
   Welkom bij Gaby Stroecken & Rien Verdult                                                  Klik voor een printvriendelijke versie van deze pagina.
Studiedagen

Van foetus tot baby.
Om de paar jaar organiseren we een studiedag met als thema: de vroege ontwikkeling van het kind. In het verleden werden deze studiedagen georganiseerd door de vzw' Perspektief voor het miskende kind', soms in samenwerking met andere organisaties. Deze vzw heeft in 2007 opgehouden te bestaan. EVPP ‘De Bakkerij' neemt deze traditie over. De thema's van deze studiedagen hebben te maken met de vroege emotionele ontwikkeling van het kind en de betekenis van hechting daarin. De ontwikkeling van het emotionele leven begint vóór de geboorte, en zet zich door in de eerste kinderjaren. In deze periode wordt de blauwdruk gevormd voor het emotionele en relationele leven. Gezien het grote gewicht van deze levensfase, gaan deze studiedagen ook meestal over deze periode.

Kwaliteit.
We streven altijd naar een kwalitatief programma dat ook praktische betekenis kan hebben voor de verschillende beroepsgroepen die met baby's en kleine kinderen werken, voor belangstellenden (ouders en grootouders) en voor allen die geïnteresseerd zijn in hun eigen geschiedenis.Theorie en praktijk gaan op deze studiedagen hand in hand. Meestal lukt het ons een link te leggen met internationale ontwikkelingen op het gebied van hulpverlening aan kleine kinderen, door sprekers uit het buitenland uit te nodigen. Deze sprekers geven dan ook vaak workshops vóór of na de studiedag.

Thema's.
U vindt een overzicht van de door ons georganiseerde studiedagen onder : ‘verder lezen'. Een greep uit de behandelde thema's: prenatale hechting, het shaken baby syndroom, hulp aan te vroeg geboren baby's (NIDCAP), affectieve rechten van het kind, keizersneden en hun emotionele gevolgen, babypsychotherapie. Thema's die meer verwijzen naar volwassenen waren: hechting op volwassen leeftijd, depressies bij volwassene, volwassenen in de ban van hun kindertijd.

Gastsprekers.
Op onze studiedagen hebben reeds gesproken: Barbara Findeisen (voorzitster van APPPAH, USA), Dr Terence Dowling (babypsychotherapeut, D), Dr Ludwig Janus (ex-voorzitter ISPPM, D), Karlton Terry (prenataal therapeut, USA), Benig Mauger (psychotherapeute, Irl), Prof Peter Adriaenssens (kinderpsychiater, B), Dr Celeste Mcguire, psychologe, NL), Dr David Chamberlain (USA), Dr Simon House (UK), prof Dr Bea Van den Bergh (B/NL).

>> verder lezen